websikehealthcheck

Blog...

Hogy változik a magyar vállalkozók online marketingje a szigorítások lazítására?

Wolf Gábor és Temesvári Richárd

Wolf Gábor – a Marketing Commandó vezetője és Magyarország első számú marketing guruja – a zárt üzleti csoportjában megkérdezte, hogy hogyan változik ma az aktivitás, forgalom, bevétel a vállalkozóknál, ahogy lazulnak a korlátozások. Temérdek különböző válasz érkezett és elgondolkodtam egy pillanatra, hogy kikkel vagyunk mi körülvéve…


Nálunk – a Websiker Ügynökségnél – hasonló a helyzet az enyhülések óta, mint előtte…

 

A jó ügyfeleink tették a dolgukat ezelőtt is, ezután is. Max. egy picivel több noszogatás kellett… de max ennyi! Beiktatták, hogy többet olvasnak, megnézik a videóim, rész vesznek az élő adásokon, küldik a megbeszélt anyagokat… stb. Megértették, hogy talán változtak a körülmények, de a céljaik eléréséhez alkalmazkodni kell.

Volt aki az első házi karantén idején azonnal kihasználta az alkalmat és beiratkozott a weboldal készítő tréningünkre, hogy megcsinálja az új weboldalát vagy felturbózza, optimalizálja a régit. Több VIP Mentoráltam néhány hónap kemény munka után olyan weboldallal állt elő, hogy sok ebből élő weboldal készítő nem tesz le ilyen minőséget az asztalra.

Lenyűgöző. Szívből gratulálok nekik itt is.

interjú Kozák-Ágó Szilvivel, aki a VIP Mentor Programban maga rakta össze élete első weboldalát
kozakagoszilvia.hu

Vicces azonban megfigyelni, hogy mennyire mindegy, milyen időszak van a „panaszkodóknak”:

 

most minden áll, visszafogjuk a költségeket mi is, az embereknek nincs pénze, nem foglalkozunk most a weboldallal

A lazítások előtt azt mondták: “áááá, most minden áll, visszafogjuk a költségeket mi is, az embereknek nincs pénze, nem foglalkozunk most a weboldallal”
Oké, mondom, megkérdezem őket most is, hogy beindulni látszik az élet: “óóó, most nincs időnk erre, újra kinyitottunk, ezer a dolog, meg van most vevőnk, minek a weboldal? …most nem ezzel fogunk foglalkozni, az biztos”


Amikor ilyeneket hallok, akkor vagyok igazán büszke…

…azokra a céltudatos, elszánt és agilis vállalkozókra és vállalkozást indítani készülő emberekre, akikkel együtt dolgozhatunk. Ők nem kifogásokat gyártanak, hanem cselekednek. 

Nem voltak egyforma anyagi helyzetben, azonos képzettségi szinten, de mégis mindegyik megtalálta, mivel tud majd boldogulni:

átálltak arra, hogy megtanulják kezelni a weboldalukat

Akinek kevés volt a pénze, de felszabadult az ideje, azok átálltak arra, hogy megtanulják kezelni a weboldalukat, mert kevesebbe kerül, mint fizetni a kivitelezőieket. De nem álltak le!

Akiknek volt megtakarítása, és felfogta, hogy nem lesz több pénz abból, ha visszafogja a reklámokat, az nyomta tovább, sőt… jó példákat tudnék mutatni azokból, akik még több hirdetést, blogbejegyzést kértek, mert a csökkenő versenyben még többet ért az extra megjelenése. Ők azok, akik 3x-4x több bevételt csináltak mit a korábbi hónapokban nem törődve azzal, hogy “az embereknek nincs pénze”Komplett – és igazán ízléses– weboldalakat hoztak létre teljesen a nulláról…

…olyanok, akik sosem csináltak azelőtt ilyet. Van aki megtanult hirdetéseket kezelni. Van aki azért kezdett el képződni nálam, hogy nagyobb kontrollt tarthasson a kivitelezőin.
Le a kalappal, szeretném őket nyilvánosan is elismerni, mert ők tartanak mozgásban mindent…
…miattuk érdemes dolgozni!

A céltudatos embert nem érdeklik a nehézségek. Változtat és győztesen jön ki a legvadabb helyzetből is. Ők képesek a túlélésre. …és sosem késő ilyenné válni. Kérd el a díjmentes tananyagom és tartozz közéjük, akik haladnak akkor is, amikor a többiek ledermedve síránkoznak.

 

Temesvári Richárd
Felfedeztem, hogy van egy réteg, akinek remek szolgáltatása van, de mégsem annyit keres vele, amennyit megérdemelne. Ők nem tudnak milliókat szánni reklámra és nem akarják elpazarolni a pénzt megfizethető, ámde közepesen gyenge kivitelezőkre. Ezért készítettem el nekik a Websiker Mentor programot, hogy több mint 20 év tapasztalatával elérhető áron segíthessek felépíteni a saját, vevőszerző weboldalukat. Lehetek a Mentorod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük